Logo - Bjerch Trykkeri

Logg inn

Lager-/ ordrestyring

Send store filer

Prisforespørsel

Leverandør av Svanemerkede trykksaker

QR-Koder - hva er det og hva kan det brukes til?

QR-Koder - hva er det og hva kan det brukes til?
Du har det siste året helt sikkert sett mange av disse firkantete ”strekkodene” på annonser, på flyplasser og lignende. Men hva er egentlig QR-koder, og hva kan man bruke dem til?

  

Hva er QR-koder?
QR er en forkortelse av ”Quick Response”, og er rett og slett en strekkode i 2D. Teknologien ble laget av det japanske firmaet Denso-Wave allerede i 1994, men det er først og fremst etter smarttelefonenes inntog at bruken har eksplodert. I Norge ser vi nå stadig flere av disse kodene, og da spesielt i annonser.
 

Hvordan bruker man QR-koder?
Som med det meste her i verden er alt enkelt å bruke om du kan det. Å skanne QR-koder er intet unntak. Ved å laste ned en APP til din smarttelefon, vil telefonen bruke kameraet til å hente ut informasjonen som ligger i kodene. En slik APP er for eksempel I-nigma eller QR Droid, som er tilgjengelig for både iPhone og Android-telefoner. Etter at du har lastet ned en slik APP, åpner du bare APPen og skanner QR-koden.


Fordeler med QR-koder
Fordelene med QR-koder er, som du ser, mange. I tillegg til at du kan tilby en rask og målbar respons, får du enkelt vist mer av budskapet ditt til de som er interessert. Man har også mulighet til å skape en tettere dialog med kunder. Sist, men ikke minst, vil riktig bruk av QR-koder gi en merverdi og bedre mulighet for informasjon for brukerne

 

Prøv QR koden på venstre side.

Denne koden er satt opp til å ringe Bjerch Trykkeri.

 

Ta kontakt med en av våre salgskonsulenter om du ønsker å benytte QR kode på dine trykksaker.

Webutvikling: Seria AS  •  Copyright © 2015 Bjerch Trykkeri